Jagnięcy burger z miętą i suszonymi pomidorami

Sposób przygotowania
Mięso mieszamy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekanymi drobno – czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami oraz miętą. Doprawiamy solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły. Formujemy 4 burgery i smażymy na oliwie z oliwek (na grillu lub na patelnie) po kilka minut z obu stron, w zależności od kształtu burgerów. Gdy są bardziej płaskie, wystarczy kilka chwil, aby były rumiane na zewnątrz i różowe w środku. Podajemy je z bułką podgrzaną na tej samej patelni czy grillu (tak, aby soki z mięsa trochę wniknęły do pieczywa) oraz sałatą. Do sałaty proponujemy sos z oliwy, sosu Worcestershire i octu winnego z czerwonego wina. Zobaczcie, jakie proporcje Wam najbardziej pasują!