Cielęcy T-bone z ziołami i parmezanem

Sposób przygotowania
Mięso marynujemy w oliwie, rozmarynie (można tez użyć szałwii) i świeżo mielonym pieprzu. Grillujemy pokrojoną w plastry paprykę. Mięso smażymy chwil kilka z obu stron (zależy jak kto lubi – my krwiste). Ponieważ T-bone składa się z części roastboefu i polędwicy, która jest delikatniejsza – najlepiej jest tę część steaka grillować krócej, podkładając w trakcie np. plastikową szpatułkę. Mięso odkładamy do odpoczęcia. Mieszamy rukolę z pomidorami, doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i octem balsamicznym. Mieszamy. Podajemy T-bony z wiórkami parmezanu albo Grana Padano z sałatą oraz papryką. Możemy danie zjeść z grillowanymi grzankami z ciabaty, jeśli mamy ochotę. Generalnie dodatki komponujcie wg uznania 🙂